Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Beëindig armoede overal en in al haar vormen

sdg1.jpg
 
Een terugkerend onderwerp in zowel de SDG's als de Milleniumdoelstellingen is armoede. Het doel van de Milleniumdoelstellingen was om het aantal personen wiens inkomen lager is dan $1,25 per dag te halveren tussen 1990 en 2015.

Toch komt armoede vandaag de dag nog steeds voor. Daarom hebben de Verenigde Naties nu een ambitieuzer plan opgesteld: het uitroeien van armoede in al haar vormen en overal ter wereld.

Het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) zegt dat er wereldwijd nog 1,2 miljard mensen zijn die met minder dan $1,25 per dag moeten rondkomen, wat de VN als maatstaf gebruikt om armoede te meten. Het doel van de SDG’s is om alle lidstaten aan te moedigen om beleidskaders te ontwikkelen en te implementeren op zowel nationaal, regionaal als internationaal niveau zodat we armoede tot een absoluut minimum kunnen beperken.
 

Hidrodoe werkt rond SDG 1 

Hidrodoe zorgt voor een goedkoop toegangstarief voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Hidrodoe is partner van Vakantieparticipatie/Iedereen verdient Vakantie Van Toerisme Vlaanderen. Kinderen, die via de organisatie Euro-Children op vakantie komen in België, bezoeken Hidrodoe gratis.
Terug naar het overzicht.