Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Goede gezondheid en welzijn

sdg3.jpg

De derde SDG is 'goede gezondheid en welzijn'. Deze doelstelling is opgedeeld in vier pijlers: moeder en kind, epidemieën, verkeersveiligheid en gezondheidszorg. 


De eerste pijler wil het aantal moedersterftes verminderen tot 70 op 100.000. Daarnaast wil men het overlijden van pas geboren baby's vermijden en neonatale sterfte een halt toeroepen.

Ten tweede vraagt deze SDG aandacht voor ziektes als aids, tuberculose en malaria. Het is belangrijk dat iedereen, waar ook ter wereld, verzekerd kan zijn van een goede gezondheid, toegang tot gezondheidsfaciliteiten en een degelijk welzijn.

Als derde pijler zet deze SDG verkeersveiligheid in de verf. Volgens Siim Kallas, EU-commissaris voor vervoer, sterven dagelijks 85 mensen op de Europese wegen. Daarom wil men de verkeersgewonden én verkeersdoden met de helft verminderen tegen 2030 door landen aan te moedigen initiatieven te nemen om de verkeersveiligheid te verhogen.

Tot slot heeft iedereen recht op een kwaliteitsvolle dienstverlening. Jaarlijks lijden nog steeds 1 miljard mensen omdat ze geen adequate toegang hebben tot gezondheidszorg. Ook moet medicatie voor iedereen verkrijgbaar en betaalbaar zijn. Verder moet meer onderzoek gebeuren naar gevaarlijke chemicaliën die zich in onze vervuilde lucht bevinden en gezondheidsproblemen teweegbrengen.

Hidrodoe werkt rond SDG 3

Hidrodoe en Pidpa promoten het drinken van kraantjeswater. Scholen krijgen in Hidrodoe uitsluitend kraantjeswater als zij blijven lunchen. Hidrodoe verkoopt in het watercafé bio-producten en biedt vegetarische gerechten aan. Werknemers worden gestimuleerd om te bewegen door een fietsvergoeding voor het werk/woonverkeer. Wij bieden wandelingen in het bos aan voor groepen en gezinnen. Zo kunnen zij tot rust komen en genieten van de natuur en blijven zij ondertussen in beweging.

 
Terug naar overzicht.