Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Kwaliteitsonderwijs

sdg40.jpg

Het recht op onderwijs ligt aan de basis van alle andere mensenrechten. Toch zijn 121 miljoen kinderen nog nooit naar school geweest of ze hebben de schoolbanken vroegtijdig verlaten. Dit staat in schril contrast met de belofte van de internationale gemeenschap om tegen 2015 ‘onderwijs voor iedereen’ te creëren.

De voorbije 15 jaar werd er zeker vooruitgang geboekt. Zo steeg het percentage van inschrijvingen voor de basisschool in ontwikkelingslanden van 83% in 2000 naar 91% in 2015. Toch zijn er vandaag nog steeds 57 miljoen kinderen van basisschoolleeftijd die niet naar school gaan. Dat betekent dat één kind op zes in ontwikkelingslanden geen toegang heeft tot basisonderwijs.

Voor adolescenten ligt het aantal inschrijvingen wereldwijd nog lager, in het bijzonder voor meisjes.

Volgens UNESCO zullen regeringen per jaar nog 22 miljard dollar extra moeten opleggen om de doelstelling te kunnen bereiken tegen 2030. Toegang tot onderwijs is immers een essentiële voorwaarde om duurzame ontwikkeling te verzekeren voor de komende generaties.

Hidrodoe werkt rond SDG 4

In Hidrodoe leren onze bezoekers via allerlei experimenten over water en de waarde van water. Op een leuke, unieke en interactieve manier leren zij al doende en ervaren water in al zijn aspecten. Wij bieden zoektochten en educatief materiaal aan voor scholen en groepen. Wij geven workshops en wetenschapshows.

 

Terug naar overzicht.