Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Industrie, innovatie en infrastructuur

 

sdg90.jpg

Momenteel leeft ongeveer de helft van de wereldbevolking in steden. Daardoor worden massatransport en hernieuwbare energie steeds belangrijker, net als de ontwikkeling van nieuwe industrie en informatie- en communicatietechnologie.

Op dit moment is de basisinfrastructuur in de onderontwikkelde landen nog ondermaats. Velen hebben geen toegang tot elektriciteit (2,6 miljard mensen), sanitaire basisvoorzieningen (2,5 miljard), water (800 miljoen), betrouwbare telefoonverbinding (1-1,5 miljard), gezondheidsdiensten en onderwijs.

Meer dan 4 miljard mensen hebben geen toegang tot internet, voornamelijk in de ontwikkelingslanden. Deze digitale kloof moet gedicht worden om toegang tot informatie en kennis te garanderen en zo innovatie en ondernemerschap te bevorderen.

Investeren in infrastructuur, industrie en innovatie kan veel jobs opleveren. Ook de sector van de hernieuwbare energie heeft veel groeimogelijkheden. Tot slot wil men tegen 2020 al de toegang tot informatie- en communicatietechnologie vergemakkelijken en een universele, betaalbare toegang tot het internet waarborgen in de minst ontwikkelde landen.

 

Terug naar het overzicht.