Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Hidrodoe wint

​Sinds 2006 brengt de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde aan personen of organisaties die op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Tijdens de uitreiking op 7 juni 2018, kwam Hidrodoe (www.hidrodoe.be) als winnaar uit de bus in de categorie 'Sustainable Education Award".

Deze prijs beloont het sensibiliseren, het doorgeven van informatie, het onderwijzen en het nemen van acties op het vlak van milieubescherming, energie-en/of natuurlijke hulpbronnenbesparing en duurzame ontwikkeling.

"Voor Hidrodoe is het winnen van deze award opnieuw een mooie opsteker na het winnen van de award 'beste familievriendelijk toeristisch product' van Toerisme Vlaanderen vorig jaar.", aldus Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa, die de prijs in ontvangst mocht nemen. "Hidrodoe werkt al jaren aan een duurzaam beleid: niet alleen in de tentoonstellingsruimte, maar ook in het gebouw zelf, het café, de omgeving, enz. Niet voor niets heeft Hidrodoe al 7 jaar op rij de Green Key behaald: een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven."

 

Deze award is een mooie bekroning voor het ganse Hidrodoe-team, dat met zijn persoonlijke aanpak een bezoek aan Hidrodoe onvergetelijk maakt.

Hidrodoe is DE plek waar je op een leuke manier alles kan leren over de waarde en het belang van water. Door zelf te ontdekken en te ervaren maak je een ontdekkingstocht door de wondere wereld van water, vroeger – nu en in te toekomst. Milieu en duurzaamheid gaan hierbij hand in hand.

 

Hidrodoe is onderdeel van Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen. Hidrodoe is gelegen in Herentals.