Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Nieuwe beestjes?

​Leven er binnenkort gorilla's of cobra's in België? Ontdek het met de boeiende workshop 'Nieuwe beestjes' (3+) tijdens de krokusvakantie.

Klimaatsverandering is bijna elke dag een item op het nieuws.  We weten dat onze aarde opwarmt, maar wat betekent dat juist voor ons? Leven we hier dan binnenkort in een jungle? 

Tijdens de krokusvakantie volg je in Hidrodoe de knutselworkshop ‘Nieuwe Beestjes’ (3+).  Tijdens de workshop leren de kinderen wat klimaatsverandering voor de dieren in België zou betekenen.  
Nee, gorilla’s en cobra’s zal je hier niet vlug tegenkomen, maar omdat het hier warmer wordt, gaan sommige tropische dieren zich hier steeds meer thuis voelen. 

Je leert 8 nieuwe beestjes en hun eigenaardige trekjes kennen. En ook hoe we ons zullen moeten aanpassen aan die nieuwe beestjes. Je leert het allemaal dankzij een leuk spel én achteraf kan je nog creatief aan de slag: verzin je eigen ‘nieuwe beestje’, ga aan de slag met de ‘nieuwe beestjes’-kleurplaten en knutsel je eigen beestenmasker voor carnaval!

De workshop 'Nieuwe beestjes' kan je om 11u15 of om 14u00 volgen. 

Check onze tarieven en openingsuren tijdens de krokusvakantie.