Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Wedstrijd The Water we want

Fantastisch nieuws! Het wereldwijde netwerk van watermusea (WAMU-NET) lanceert haar eerste wereldwijde Jeugdprijswedstrijd ‘The water we want!’. 

De wedstrijd loopt tot 15 maart 2020. Doe zeker mee er zijn mooie prijzen te winnen!

Jongeren over de hele wereld worden uitgenodigd om samen te werken met elkaar en met hun leraren om een foto, tekening of korte video te maken. 

De Water We Want-wedstrijd wil verschillende en veelzijdige waterwerelden vanuit een jeugdperspectief tonen. De inzending moet nieuwe ideeën en perspectieven weerspiegelen over het belang van ons watererfgoed en de relatie tot klimaatverandering. Klimaatverandering het thema van UNESCO en VN Wereldwaterdag 2020. 

WAMU-NET roept de jongeren op tot actie. Welk verhaal over water in jouw buurt zou jij wereldwijd willen overbrengen? Welk klein dagelijks revolutionair gebaar kan bijdragen aan de bescherming van ons water? Hoe kan jij helpen bij de uitdagingen van de Agenda 2030 en de implementatie van SDG's? Is er een manier om de negatieve verhalen over klimaatverandering te wijzigen naar positieve en uitvoerbare oplossingen voor de wereldwijde watercrisis? 

Deelnemen was nog nooit zo eenvoudig.

Werk samen met studenten van 6-12 jaar (basisonderwijs) en 13-18 jaar (secundair onderwijs) om tot een werk te komen dat hun kijk op het klimaatverandering weerspiegelt. Dit mag een tekening, een foto of een korte video zijn. Kies een titel voor je werk en schrijf een korte beschrijving (max. 200 woorden). 

Druk het inschrijvingsdocument af (document 2 hieronder), vul het in, beschrijf jullie inzending en stuur dit samen met je project (tekening, foto of korte video) ten laatste op 15 maart 2020 naar: info@hidrodoe.be of Hidrodoe, t.a.v. Hilde De Laet, Haanheuvel 7, 2200 Herentals 

IEDEREEN IS EEN WINNAAR!

Elke deelnemer ontvangt een prestigieus officieel certificaat ondertekend door de directeur van UNESCO-IHP, de President van het Global Watermuseums Network en de Directeur van Hidrodoe.

Er worden wereldwijd 6 winnaars gekozen. Deze 6 winnaars (één voor elke mediacategorie in elke leeftijdsgroep) krijgen prijzen voor een totaal waarde van € 2.000 (verdeeld onder de 6 winnaars).

Alle uitgebreide informatie en inschrijvingsformulieren vind je hier:

01_CALL-FOR-PROPOSALS.pdf

02_REGISTRATION-FORM.pdf

03_CONSENT_FORM_MEDIA_USE.pdf

04_POLICY-NOTICE-ON-CHILD-PROTECTION.pdf

05_PRESENTATION.pdf

Deze documenten zijn in het Engels opgesteld omdat het een wereldwijde wedstrijd is. Wij helpen je graag verder als iets niet duidelijk is.

Veel succes! Wij kijken al uit naar jouw inzending.