Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Wereldwetenschapsdag 2019

Vier samen met ons op zondag 10 november 2019 

Kom op zondag 10 november Hidrodoe gratis ontdekken tijdens Wereldwetenschapsdag. Heel de dag beleef je leuke en leerrijke acties.

Help jij onze kok de plastic soep klaarmaken? Deze superboeiende wetenschapsshow vertelt over het plastic in onze oceanen (+ 7 jaar).

Of test in een quiz hoeveel jij al weet over deze plastic soep (+ 10 jaar).

Bovendien ontmoeten wetenschappers en jongeren uit 4 landen (Egypte, Portugal, Mexico en België) elkaar om 15u via een live uitzending die zowel in Hidrodoe als op het internet te volgen is. Samen praten we over de uitdagingen én de oplossingen voor een betere planeet in de toekomst.

In Hidrodoe toont Jan Staes, bioloog en onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, ons manieren om de waterschaarste in de toekomst te vermijden en vertelt hij over de problematiek van de droogteperiodes in België.

Daarna kijken we naar het winnende 'Eco Hero'-filmpje van de Freinetschool Ibis uit Herentals. Zij filmden hoe zij op hun school werken aan een betere planeet.

Zij maken op deze zondag in Hidrodoe kennis met de winnende scholen uit Mexico, Egypte en Portugal via de live verbinding. Een unieke belevenis en ontmoeting tussen de Duurzame Helden.

Bezoek op zondag 10 november Hidrodoe.

Van 9u30 tot 17u00. We zenden live uit van 15u tot 16u30.

Beleef en experimenteer over water, leer over de plastic soep, hoor het boeiende verhaal van Jan Staes

en ontdek waarom Freinetschool Ibis uit Herentals verkozen is als Duurzame Held.

Hidrodoe, Haanheuvel 7, 2200 Herentals

Gratis toegang voor iedereen.

Alles is live te volgen in Hidrodoe. Kan je er niet bij zijn? Hou dan onze social media in de gaten of registreer via deze link voor de live uitzending vanaf 15u.

 

Tot zondag!

 

Op 10 november is het Wereld Wetenschapsdag en International Science Center Science Museum Day (ISCSMD). Wetenschapscentra en -musea over heel de wereld vieren

die dag de belangrijke rol van wetenschap in ons dagdagelijkse leven. Georganiseerd door ASTC (Association of Science-Technology Centers), waarvan Hidrodoe lid is.