Combineer je bezoek met een leuke activiteit!

Een bezoek aan Hidrodoe duurt een halve dag. Kies hier de activiteit die het best bij je past en maak er zo een volledige daguitstap van! 

Lager onderwijs 

 

Kleuteronderwijs 

Secundair onderwijs 

Drama in het bos 

Verwacht je niet aan een gewone wandeling! Drama in het bos is een gps-zoektocht met een vleugje toneel. Je leest er hier alles over!  

Workshop Wateronderzoek (paasvakantie - oktober) (tijdelijk niet mogelijk - coronamaatregelen)

Ooit al een workshop wateronderzoek met je klas gevolgd? Er zit heel wat leven in de  Hidrodoe-vijver!
Je leerlingen gaan als een echte Sherlock Holmes op zoek naar leven in onze natuurvijver. In kleine groepjes en onder begeleiding van een edutainer wordt je vangst onderzocht. Welke diertjes heb je gevangen? Wat weten wij over hen? Hoe staat het met de waterkwaliteit?
Het wateronderzoek kan geboekt worden na de paasvakantie t.e.m. eind september. 
De determineerkaarten en educatieve aanpak wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen. Per sessie kunnen 25 personen deelnemen.
Een deel van het wateronderzoek gebeurt buiten. Je leerlingen dragen best aangepaste kledij zoals een regenjas.
Kostprijs: 25 euro per sessie voor maximaal 25 personen 

Klimbos Hoge Rielen (maart - november)

Ga voor nog meer bosplezier naar het klimbos De Hoge Rielen. Wie trotseert de hoogste boom? Beide parken liggen op 20 minuten rijden van elkaar. Blijf gerust nog even lunchen in ons Watercafé. 
Het klimbos ontvangt kinderen vanaf 11 jaar die groter dan 1,40 meter zijn. Je boekt vanaf 12 tot maximaal 45 leerlingen. Deze combinatie is mogelijk op dinsdag en donderdag voor schoolgroepen. 
Let op! Om deze combinatie te boeken, vermeld in de opmerking van het reservatiesysteem dat je met 'Klimbos' wil combineren.

Sport Vlaanderen - zomerpret (april tot oktober)

Zomer? Dubbele waterpret!
Van april tot oktober leer je niet alleen alles over water, je vaart er ook op. Verken de vijvers in een kajak of op een vlot. Wie wordt er het natst?
Wat breng je mee als je wilt kajakken? Zwemgerief, een badhanddoek, waterschoenen / oude sportschoenen die nat mogen worden, zonnecrème, muggenmelk, een pet of hoedje tegen de zon.
Aan deze activiteit nemen minimaal 20 en maximaal 75 leerlingen deel.
Kayakken is mogelijk van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.
Let op! Om deze combinatie te boeken, vermeld in de opmerking van het reservatiesysteem dat je met 'kajakken' wil combineren. 
Kostprijs: 12,60 euro per leerling  (inclusief Hidrodoe-beker)

Sport Vlaanderen - winterpret (oktober - april)

Al glijdend de winter in
Van leren over water tot erover schaatsen: met ons ijsfestijn doe je het allebei! 
Van oktober tot april glijd je op de enige halfopen ijsbaan van Vlaanderen. Een unieke ervaring.
Duffel je in met handschoenen, winterkleding en dikke sokken.
Er zijn uiteraard schaatsen voorzien, maar je mag ook je eigen paar meebrengen. Voor deze combinatie zijn er minimaal 5 en maximaal 150 leerlingen toegelaten.
Schaatsen is mogelijk van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.
Let op! Om deze combinatie te boeken, vermeld in de opmerking van het reservatiesysteem dat je met 'schaatsen' wil combineren.
Kostprijs: 10,60 euro per leerling (inclusief hidrodoe-beker) 

Bobbejaanland 

Leren en spelen is dé garantie voor een onvergetelijke schooluitstap! Op een kwartier rijden van Hidrodoe ligt het leukste land van België. Lunch nog even in ons Watercafé en waag je dan in de tofste attracties.
Op de kalender van Bobbejaanland vind je alle openingsdagen van het attractiepark.
Let op! Om deze combinatie te boeken, vermeld in de opmerking van het reservatiesysteem dat je met 'Bobbejaanland' wil combineren.
Kostprijs combiticket secundair onderwijs: 16,90