Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Hidrodoe is groen...

... en daar zijn we trots op! Met duurzame producten en door zuinig met water en energie om te gaan, dragen wij ons steentje bij tot een beter milieu. Precies daarom behaalde Hidrodoe in 2020 voor de negende keer op rij het ecolabel Green Key. Het prestigieuze internationale ecolabel staat voor milieuvriendelijk en duurzaam toerisme.

 Green Key-2020.JPG

Groene lijn doorheen Hidrodoe

 • Zuinig met (drink)water omspringen.
   Voor de toiletten gebruiken we regenwater. En de wastafelkranen werken automatisch. Zo gaat er geen druppel water verloren.
 • Tegen energie verspillen
  Onze koeltoestellen hebben energielabel A+++. Computers, lichten en verwarming gaan uit als we ze niet nodig hebben. En halogeenlampen die stuk gaan, vervangen we systematisch met energiezuinige ledverlichting. Door de zonwerende folie op de ramen blijft het lekker koel in de zomer. En de zonnepanelen wekken elektriciteit op - Hidrodoe verbruikt trouwens alleen maar groene stroom.
 • Afval vermijden en sorteren
  In onze toiletten vind je geen papieren handdoekjes. De energiezuinige handdrogers blazen je handen in no time droog. Verder gebruiken we herbruikbare placemats en kopen we producten met weinig of geen verpakkingsafval. Sorteer mee: gooi je afval in de juiste vuilnisbak.
 • Afvalwater zuiveren
  Met een individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater, kortweg IBA, zuiveren we ons afvalwater. Noem het gerust een mini-waterzuiveringsstation.
 • Milieuvriendelijke producten gebruiken
  Schoonmaakproducten en handzeep zijn van de milieuvriendelijke soort. Onze tuin en bloemperken blijven mooi zonder pesticides. En printen doen we zo weinig mogelijk, of recto verso, op 100 % gerecycleerd en chloorvrij papier.  
 • Natuur in ere houden
  Hidrodoe baadt in een groene oase. Doordat onze parking op tien minuten wandelen ligt, geniet je meteen van de gezonde boslucht. Zo blijft de hele omgeving, inclusief het grondwater, zuiver. Of spring op de fiets en verken de prachtige waterfietsroute. Knort je maag van al die inspanningen? In ons café stil je ze met een vegetarische snack en fairtradedrankje. Of koop een drinkbeker en proef gratis ons lekker kraantjeswater.  
 •  Bezoekers informeren en sensibiliseren
  Zonder water is er geen leven op aarde. Via workshops en experimenten krijg je bruikbare tips om er spaarzaam mee om te gaan. Zo verklein je jouw watervoetafdruk en leer je alles over biologische waterkwaliteit. Want samen dragen we zorg voor het milieu.

Wist-je-datje: betaal je bezoek gerust met ecocheques!

Tot water!