Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Bereikbaarheid

Adresgegevens

Hidrodoe
Haanheuvel 7 - 2200 Herentals
België
info@hidrodoe.be

 


Met de fiets

img_oplaadpunt_03.pngJe kan je route plannen via de fietsknooppunten (http://www.vlaanderen-fietsland.be/routeplanner). Hidrodoe ligt in de Antwerpse kempen tussen fietsknooppunt 14 en 18.

Gratis oplaadpunt voor e-bikes aanwezig.

Kom je met de trein? In het station van Herentals vind je een Blue-bike fietspunt waar je makkelijk en goedkoop een fiets kan huren. Je kan tot 2 Blue-bikes (1 €/dag) per abonnementskaart (10 €/jaar) nemen, 24/7 volledig automatisch. Het fietspunt bevindt zich op spoor 1, de Blue-bikes en sleutelautomaat staan aan de rechterkant ervan.

Met de fiets van het station, dan neem je best eerst de Peertsbosstraat en dan verder de wandelroute.
De route volgt de wandelknooppunten: 6 - 4 - 3 - 5 en 97. Afstand: 2,1 km

 img_bereikbaarheid_fiets.png

Met de auto

Momenteel zijn worden er werken uitgevoerd aan E313. De omleiding begeleidt je via afrit 21 (Herentals) of afrit 22 (Herentals - Oost). Via E34 (afrit 21 – Lille) kan je Hidrodoe ook bereiken.

Niet alle GPS-systemen herkennen ‘Haanheuvel’ in Herentals. Dan kan je best Vorselaarsebaan ingeven. Vandaar vind je bewegwijzering naar Hidrodoe.

Parkeren doe je op de parking van Sport Vlaanderen (voorheen: Bloso).

Aan Hidrodoe is een parking voorzien voor mindervaliden.  Bussen mogen tot aan Hidrodoe rijden om de bezoekers te laten uitstappen. Parkeren kan op de parking van Sport Vlaanderen.

Met de lijnbus

Verschillende lijnbussen stoppen aan de halte Netepark. Vandaar is het 25 minuten stappen naar Hidrodoe. Meer informatie vind je op de website van De Lijn of op 070/220.200 (0,30 euro/minuut).bewegwijzering.JPG

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling. Voor meer info: http://www.cultuurkuur.be/dynamo.

Je kan aan het station van Herentals ook de belbus nemen naar halte Bloso; De lijnbus reserveren kan via de belbuscentrale Antwerpen (03 218 14 94). Let wel: minstens 2 uur op voorhand reserveren.  

Met de trein

Je kan Hidrodoe ook bereiken met de trein. Meer informatie is terug te vinden op www.nmbs.be. Vanaf het station kan je de wandelroute nemen tot aan Hidrodoe, op voorhand een belbus reserveren of een fiets huren.

Te voet

Je volgt de wandelroute vanaf station Herentals, die je leidt door het bos en langs de Kleine Nete. De route volgt de wandelknooppunten: 6 - 4 - 3 - 5 en 97. Afstand: 2,1 km.

 

Wegbeschrijving:

  • Verlaat het station en ga richting busparking. Steek deze over tot aan de spoorwegovergang. Steek het spoor over (je kan dit ook via de voetgangerstunnel). Aan de overkant van het rondpunt vind je knooppuntpaal 6.
  • Volg nu pijl naar knooppunt 4 (afstand: 900 meter). Deze leidt je via een oude spoorwegbaan die schijnbaar doodloopt. Geen nood: voetgangers kunnen verder stappen. Volg de zandweg tot je terug op een verharde weg komt. Hier vind je knooppunt 4.
  • Volg nu de pijl richting knooppunt 3 (afstand: 100 meter). Deze leidt je over de Kleine Nete.
  • Aan knooppunt 3 volg je de pijl van knooppunt 5 (afstand: 400 meter). Deze brengt je tot aan de parking van Sport Vlaanderen (voorheen Bloso).
  • Vanaf hier zie je de bewegwijzering staan van Hidrodoe (afstand: 700 meter) (je loopt in de richting van knooppunt 97).