Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Green Key

Hidrodoe is de trotse eigenaar van de GREEN KEY.

Wist je dat Hidrodoe diep vanbinnen heel groen is? We hebben een hart voor de natuur en dat merk je in alles. We werken met duurzame producten en springen zuinig om met water en energie.

Voor het zevende jaar op rij behaalde Hidrodoe in 2018 het ecolabel "Green Key"! Green Key of Groene Sleutel is een internationaal ecolabel voor milieuvriendelijk en duurzaam toerisme. Een Green Key kan behaald worden door te voldoen aan een aantal verplichte en optionele criteria. Meer informatie: www.groenesleutel.be  

 

Waarom verdient Hidrodoe de Green Key?

We engageren ons om op een duurzame manier te werk te gaan.

  • We springen zuinig om met water en drinkwater. We vangen regenwater op en gebruiken dit voor de spoeling van onze toiletten. De wastafelkranen werken automatisch zodat geen druppel water verloren gaat.
  • We springen zuinig om met energie. IJsjes en dranken bewaren we in koeltoestellen met energielabel A+++. Computers, verlichting en verwarming gaan uit, telkens ze niet nodig zijn. Halogeenlampen die stuk gaan , worden vervangen door energiezuinige Led verlichting. Zo zal in de toekomst zo goed als alles met Led verlicht worden. Een zon- en warmtewerende folie op de ramen houdt de warmte buiten in de zomer zodat we minder koeling nodig hebben. De zonnepanelen op het nabijgelegen waterproductiecentrum wekken de nodige stroom op. Wist je trouwens dat Hidrodoe voor 100% op groene stroom werkt?
  • We vermijden afval waar het kan.  Geen papieren handdoekjes in de toiletten maar energiezuinige handdrogers. Geen papieren placemats in de cafetaria maar herbruikbare onderleggers. We kopen producten aan met weinig of géén verpakkingsafval.
  • We sorteren afval en vragen ook aan onze bezoekers om het afval netjes in de juiste vuilbak te gooien. Afvalwater zuiveren we in een 'individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater' of IBA, een mini waterzuiveringsstation.
  • We denken aan het milieu, bij alles wat we doen. Schoonmaken gebeurt met milieuvriendelijke producten. Aan de wastafels gebruiken we milieuvriendelijke handzeep. Voor het onderhoud van de tuin en de bloemperken worden géén pesticiden gebruikt. We printen zo weinig mogelijk, maar als het écht niet anders kan, drukken we dubbelzijdig af op 100% gerecycleerd en chloorvrij papier. 
  • We zetten medewerkers en bezoekers aan om zorg te dragen voor het milieu. Hidrodoe bevindt zich in een mooie groene omgeving en dat willen we graag zo houden. Wij vragen om de wagen achter te laten op de parking en de laatste 10 minuten naar Hidrodoe te voet af te leggen. Zo helpt iedereen mee om de lucht en de bodem rondom Hidrodoe en het nabijgelegen waterproductiecentrum zuiver te houden. Je kan ook met de fiets langsheen de uitgestippelde 'waterfietsroute'. En heb je honger gekregen van al die inspanningen? Dan kan je in ons café terecht voor een vegetarische snack met een heerlijk fairtrade drankje. 

Wist je dat Hidrodoe bezoekers aanmoedigt om 'kraanwater' te drinken in herbruikbare bekers?

  • We informeren en sensibiliseren bezoekers. We leren hen dat water kostbaar is: zonder water geen leven op aarde. Via workshops en experimenten geven we bezoekers bruikbare tips om spaarzaam om te gaan met water en hun watervoetafdruk te verkleinen. We leren hen ook over biologische waterkwaliteit en moedigen hen aan om zorg te dragen voor het milieu.

Wist je dat je in Hidrodoe kan betalen met ecocheques? 

Wij hopen jou binnenkort ook 'milieuvriendelijk' te mogen begroeten in Hidrodoe.

Tot water!