Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Waterwereld

De Waterwereld is het hart van het centrum, een doe-ruimte waar je zelf kan experimenteren.

De druppel

img_druppel.pngStap binnen in de Druppel: ga zitten op de deinende golven en laat je betoveren door een magische multimediashow. Een spektakel voor groot en klein.

Waterzone

Ga op verkenning in de Wat is Water-zone: loop door de aggregatietunnel, zet een waterstofraket in werking, waag je aan andere verbluffende wetenschapsexperimenten.

Geschiedenisgrot

img_geschiedenisgrot.pngLaat je meevoeren in de Geschiedenisgrot: ga op ontdekking in de rijke historie van het water en geniet van een kleurrijk fresco - met een waaier aan beeld-, geluids- en lichteffecten - van de prehistorie tot vandaag.

De rivier

Loop onder de waterval door langs de oevers van de rivier en ontdek water in al zijn facetten. Van de geiser in de bergen tot de haven aan de monding van de rivier. Geniet ook van het onweerspektakel dat regelmatig losbarst.

Aqua station

Ontdek de toekomst van het water in het futuristische Aqua Station: neem zelf plaats in de commandostoel en ga de confrontatie aan met een intelligente maar eigenzinnige boordcomputer. Hij daagt je uit met uiteenlopende scenario's over de toekomst van water, waarna je via de stemstations je mening kan geven.

© Hidrodoe
Hidrodoe is een initiatief van Pidpa