Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Waterwandelingen

Het Peertsbos is een stukje natuur met bijzondere watergeheimen. Je hebt keuze tussen het Hidro-DOE-pad, een waterwandeling met je smartphone of een kleuterwandeling. Elke wandeling begint en eindigt aan Hidrodoe, is maximaal 5 kilometer lang. Met de opdrachten duurt elke wandeling ongeveer 1,5 uur.

Hidro-DOE-pad

Het Hidro-DOE-pad heeft twee afstanden: na 3,5 kilometer kan je kiezen of je snel terug naar Hidrodoe wil om verder te experimenteren of dat je nog 1,5 kilometer verder geniet van de natuur. Je gebruikt een boekje vol met leuke doe-opdrachten onderweg. Dit boekje kost €3 (min. 1 boekje per 15 personen).

Waterwandelen in het Peertsbos: drama in het bos

Waterwandelen met eigen smartphone: zoek je weg door het bos met GPS-coördinaten. Je ontvangt de coördinaten bij een juist antwoord. De wandeling is 5 km lang, een wandelboekje met opdrachten kost 3 euro.
Download de Geocaching-app en beleef nu 'Drama in het bos'. 

Het vertrek- en eindpunt ligt aan Hidrodoe. De wandeling loopt door een bos via kleine zandpaden. Aangepaste schoenen zijn noodzakelijk.

Zorg voor aangepaste kledij en muggenmelk tijdens de zomermaanden. 


Kleuterwandeling

De kleuterwandeling is helemaal op maat van onze kleinste bezoekers, met een kleine afstand (1,2 kilometer). Met een boekje gaan je mini-wetenschappers op verkenning in het grote bos. Voor een boekje betaal je €2 (min. 1 boekje per 10 personen).

 

Praktisch

  • Voor individuele bezoekers is reserveren niet nodig.
  • Bij groeps- en schoolbezoeken: op voorhand reserveren.

vraag hier je bezoek aan

Tarieven

Bekijk de tarieven hier.