Spoiler alert! Hier vind je de antwoorden op de Hidrodoe-quiz!
Wat was je score op de Schitterend water-quiz? Deed je het goed? We zetten hier even alle antwoorden op een rijtje.
 
Vraag 1: Hoeveel procent van het water op aarde is drinkwater?
Antwoord: minder dan 1%
Op onze aarde is heel veel water, maar niet al het water is drinkbaar. Stel je voor dat al het water op de wereld in 1 bad zit, dan zou je maar een klein lepeltje drinkbaar water hebben. Al het andere water is zout water, ijs of zit te diep onder de grond. 

Vraag 2: Hoeveel liter water zit er in een Olympisch zwembad?
Antwoord: 2,5 miljoen liter 
Als je dat allemaal moet vullen met een emmertje, heb je er...heel veel nodig! Reken maar eens uit! 

Vraag 3: Hoeveel water gebruikt een Amerikaan elke dag?
Antwoord: 60 emmers
Een Belg gebruikt 11 emmers per dag. Dat is ongeveer 110 liter. Dat water gebruik je om je tanden te poetsen, eten en drinken, toilet spoelen, ... Maar een Amerikaan, die gebruikt veel meer! Ze hebben meestal een groter huis, een grotere tuin én een zwembad. In vraag 1 ontdekte je al hoe weinig water we eigenlijk kunnen gebruiken van onze aarde.

Vraag 4: Hoeveel liter water is er nodig om een hamburger met broodje te maken?
Antwoord: 2400 liter 
Het water dat je elke dag gebruikt, noemen we direct water. Maar er bestaat ook nog zoiets als verborgen water. Dit is het water dat nodig is om iets te maken. Er zit dus geen 2400 liter echt in de hamburger, maar het is wel gebruikt om het graan voor het broodje te doen groeien. En het voedsel voor de koe, dat heeft heel veel water nodig. Minstens één dagje in de week vegetarisch eten heeft dus ook voordelen voor je watervoetafdruk. 

Vraag 5: Hoeveel water zit er in een mens?
Antwoord: 70% 
Als je geboren wordt, besta je voor 90% uit water. Eigenlijk ben je dan een menselijke komkommer! Maar hoe ouder je wordt, hoe minder water in je lichaam zit. Dat zie je aan je rimpels. Water drinken is beter dan eender welke anti-rimpelcréme!  

Vraag 6: Wat zou er verdwijnen als er geen water meer is?
Antwoord: alle vier antwoorden waren goed 
Als er geen water meer zou zijn, zou alles verdwijnen, Alles is uit water ontsprongen, alles blijft door water bestaan. Doordat we water hebben op onze planeet, kunnen we van al deze dingen genieten. 

Vraag 7: Waarvoor heb je het meeste water nodig?
Antwoord: een bad vullen 
Deze had je zeker wel juist? Een bad vullen doe je met 150 liter water...veel hé! Voor een douche gebruik je slechts 50 liter, het toilet verbruikt ongeveer 9 liter, een goed gevulde wasmachine heeft 60 liter water nodig. Je kan dus met een vol bad water, drie keer in de douche gaan! 

Vraag 8: De aarde heeft ook een andere naam. Welke?
Antwoord: De blauwe planeet. 
De aarde krijgt die bijnaam natuurlijk vanwege het water. In de eerste vraag kon je al ontdekken hoe weinig water we echt kunnen gebruiken.  Koos je X Æ A-Xii? Dat is de naam van het kind van Elon Musk, de uitvinder van de Tesla! 

Vraag 9: Hoeveel water moet jij drinken om fit en gezond te blijven?
Antwoord: 8 glazen (of 1,5 liter) 
Je moet veel water drinken. Zo blijf je gezond en blijf je fit. In je spieren zit immers heel veel water. Hoe meer water je drinkt, hoe beter voor je spieren ! 

Vraag 10: Hoe hoog is de hoogste waterval ter wereld?
Antwoord: 10 maal Hidrodoe 
Dat is hoog! De Angel watervallen in Venezuela zijn 979 meter hoog en daarmee ook de hoogste waterval ter wereld. De hoogste waterval van België, van Reinhardstein, is slechts 60 meter hoog.