Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

De leukste schoolreis? Kom naar Herentals!

Waterwetenschap voor de allerkleinsten

Reken op een leerrijke schooluitstap. Want met 120 doespelletjes en een 4D-film duiken de kinderen, figuurlijk dan, in het water. Tel daarbij een interactieve boswandeling en je hebt het recept voor een geslaagde dag.

Hoe ziet zo'n uitstap Hidrodoe er uit? 

  • Dansen met Spetter: Hidrodoe, daar heb je energie voor nodig. We starten dan ook met de Spetterdans, hier kan je het Spetterlied vinden.  Ook heel leuk om vooraf in de klas op te dansen! 
  • Verken de Waterwereld: Hier staan meer dan 120 experimenten.  Om je kleuters de leukste en leerrijkste proefjes te leren kennen, krijgen ze allemaal een speelkaart mee.  Het doel? Die stoute Smos verslaan!  
  • Film kijken in 4D!: De 4D-film 'Teruggespoeld' is stilaan een klassieker.  Het verhaal van Spetter, de moedige waterdruppel die Smos verslaat is spannend maar heerlijk om naar te kijken.  Na afloop weet heel je klas waar het kraantjeswater vandaan komt!  

Zin in meer? 

Het bezoek aan Hidrodoe duurt een halve dag.  In onze reservatiemodule vind je alle uren en mogelijke dagen.  

Liever een hele daguitstap?  Hidrodoe ligt zalig mooi gelegen midden in het Peertsbos.  

Boswandeling met professor Tack

img_kleuterwandeling.pngDe provincie Antwerpen heeft enkele van de mooiste natuurplekken in Vlaanderen, zoals het Peertsbos. Je gaat er op zoektocht met professor Tack. Jullie voeren proeven uit, spelen bosbowling of bosmemory, en gaan op zoek naar kriebeldiertjes. Neem ook een kijkje in het bijenhotel. En ontdek hoe vriendelijk en nuttig de zoemend bewoners zijn.

Interesse? Check hier alle praktische informatie over de boswandelingKijk snel of er nog plaats is op de door jou gekozen datum in onze webshop via de groene knop.

vraag hier je bezoek aan